Dorplein vecht tegen ziekte ALS

Lingerie By M

Dorplein vecht tegen ziekte ALS

Een team van sportieve lopers, racefietsers en vrijwilligers heeft zich verzameld rondom Dorpleiner Remko Hofs. Remko lijdt aan de spierziekte ALS. Om geld op te halen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte zullen zij op 11 september 2021 deelnemen aan de Tour Du ALS. Een (hard)loop- en fietssponsortocht op de flanken van Mont Ventoux. Geen geringe prestatie want deze berg in Zuid-Frankrijk is berucht om zijn steilheid. De teamleden gaan er voor, uit respect voor Remko die nu al jaren vecht tegen ALS en omdat ze bij willen dragen aan de zoektocht naar een genezing. Met hun motto: “Wij gaan stappen en trappen, zodat ALS patiënten naar adem kunnen happen!” zoekt het team donateurs.

Het begon acht jaar geleden. Remko Hofs uit Dorplein kreeg last van klapvoeten tijdens het lopen. Ook zijn handen deden steeds minder wat hij wilde. Het werd steeds erger en uiteindelijk rolde uit de onderzoeken de diagnose ‘ALS’. Een progressieve spierziekte, ongeneeslijk. Nu, anno 2021, is hij gekluisterd aan zijn rolstoel en kan hij slechts nog met zijn hoofd knikken en ondersteund ademhalen. Hij is afhankelijk van zijn verzorgers die 24 uur per dag in huis zijn. Om met mensen te ‘praten’ gebruikt hij een speciale computer die zijn oogbewegingen registreert, om een toetsenbord te bedienen. Mensen lezen over zijn schouder mee of luisteren naar de computer die zijn tekst voorleest. Zijn lijf mag dan verzwakken, mentaal is hij volledig gezond. Dat betekent een actieve geest in een kapot lichaam. Hoewel steeds meer onderzoek naar de ziekte plaatsvindt, is ALS op dit moment nog ongeneeslijk. Uiteindelijk overlijden patiënten eraan. Het verloop van Remko, inmiddels zes jaar, is relatief traag. In andere gevallen is het proces jaren korter. Ondanks de ellende draagt Remko zijn ziekte met de breedste lach die je maar kunt bedenken. Dat past bij hem. Zijn gezin leeft met hem mee. Partner Bianca en zoon Dean proberen er samen met Remko het beste van te maken en hoewel het zwaar is zetten ze door en blijven ze elkaar steunen.
Remko wil in de tijd die hij nog heeft doen wat hij kan om zijn bijdrage te leveren aan het bestrijden van ALS. Om geld voor ALS onderzoek op te halen nam Remko recent het initiatief om een Tour Du ALS-team bij elkaar te krijgen. De Tour Du ALS is een jaarlijks terugkerend evenement vanuit Stichting ALS Nederland. Een sponsortocht waarvan de deelnemers Mont Ventoux beklimmen. Een fikse prestatie want deze beroemde Franse berg, op een uur afstand van Avignon, heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 8% met uitschieters naar 13%, over een afstand van zo’n 21 kilometer. Een team onder de naam ‘The Hofs’, bestaande uit zo’n 15 sporters en vrijwilligers is ontstaan. Vriend, buurman, neef, oom, zus, en ook partner Bianca en zoon Dean doen mee. De een fietst driemaal deze kale berg op en de ander (hard)loopt één keer naar de top. Allemaal mensen die prestaties van formaat gaan leveren uit respect en medeleven voor Remko, en die zich met hem in willen zetten om deze mensonterende ziekte de wereld uit te helpen. Het team wil geld ophalen voor broodnodig onderzoek naar ALS. Zij zoeken daarom donateurs die de prestatie van het team ondersteunen met een financiële bijdrage. Kleine of grote bedragen, het maakt niet uit, iedere donatie is welkom. U kunt team The Hofs doneren via www.tourduals.nl.