Voor 16.00 uur besteld, meestal dezelfde dag verstuurd.

Gratis verzending Nederland vanaf €50 (behalve BE en DE)

Webshop Trustmark and customer reviews

Neem contact op via WhatsApp?

+31683518296

of bel met

0481-798026

De week van de Stenen Winkel: hoe fysieke winkels zich blijven onderscheiden

In een tijdperk waarin online winkelen steeds populairder wordt, lijken fysieke winkels hun relevantie te verliezen. Maar niets is minder waar. De week van de Stenen Winkel (van 8 tot en met 14 mei 2023) brengt de voordelen van fysieke winkels weer onder de aandacht. In deze blog bespreken we waarom fysieke winkels zich nog steeds kunnen onderscheiden en hoe ze dat doen.

Wat is De week van de Stenen Winkel?

De week van de Stenen Winkel is een initiatief van branchevereniging INretail om fysieke winkels in het zonnetje te zetten. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd om het belang van fysieke winkels te benadrukken en consumenten te laten zien waarom het de moeite waard is om bij een fysieke winkel te winkelen.

Waarom fysieke winkels nog steeds belangrijk zijn

Ondanks de opkomst van online winkelen hebben fysieke winkels nog steeds veel te bieden. Hieronder vind je een aantal redenen waarom fysieke winkels nog steeds belangrijk zijn:

 • Persoonlijk contact: Fysieke winkels bieden persoonlijk contact tussen de verkoper en de klant. Dit zorgt voor een menselijke interactie en geeft klanten de mogelijkheid om vragen te stellen en producten te bekijken voordat ze tot aankoop overgaan.
 • Directe beschikbaarheid: Bij een fysieke winkel hoef je niet te wachten tot je product wordt geleverd, maar kun je het direct meenemen. Dit is vooral handig voor producten die je snel nodig hebt.
 • Beleving: Fysieke winkels bieden de mogelijkheid om producten te zien, te voelen en uit te proberen. Dit zorgt voor een beleving die je online niet kunt ervaren.
 • Lokaal ondernemerschap: Fysieke winkels dragen bij aan het behoud van lokale ondernemerschap en geven de lokale economie een boost.
Lingerie By M - De week van de Stenen Winkel: hoe fysieke winkels zich blijven onderscheiden -

Hoe fysieke winkels zich kunnen onderscheiden

Om zich te onderscheiden van online winkels, moeten fysieke winkels zich richten op hun sterke punten. Hieronder vind je een aantal manieren waarop fysieke winkels zich kunnen onderscheiden:

 • Persoonlijk advies: Fysieke winkels kunnen persoonlijk advies bieden aan klanten. Dit kan bijvoorbeeld door getrainde verkopers die klanten kunnen helpen bij het vinden van het juiste product.
 • Evenementen en workshops: Fysieke winkels kunnen evenementen en workshops organiseren om klanten te laten zien hoe producten werken en hoe ze het beste kunnen worden gebruikt.
 • Sfeer en beleving: Fysieke winkels kunnen een sfeervolle omgeving creëren waar klanten graag willen verblijven. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van geur, muziek en verlichting.
 • Service: Fysieke winkels kunnen een uitstekende service bieden, zoals inpakservice, reparatieservice of garantie op producten. Dit geeft klanten het gevoel dat ze gewaardeerd worden en kan hen aanmoedigen om terug te keren naar de winkel.
 • Localisatie: Fysieke winkels kunnen hun aanbod afstemmen op de lokale markt en de behoeften van de lokale bevolking. Dit kan bijvoorbeeld door lokale producten te verkopen of speciale acties te organiseren voor lokale evenementen.

Hoe fysieke winkels online kunnen integreren

Fysieke winkels kunnen hun aanwezigheid online vergroten door hun online en offline kanalen te integreren. Hieronder vind je een aantal manieren waarop fysieke winkels dit kunnen doen:

 • Online voorraadbeheer: Fysieke winkels kunnen hun voorraad online bijhouden, zodat klanten online kunnen zien welke producten op voorraad zijn in de winkel.
 • Click-and-collect: Fysieke winkels kunnen een click-and-collect service aanbieden, waarbij klanten online een product kunnen bestellen en het vervolgens in de winkel kunnen ophalen.
 • Online reserveren: Fysieke winkels kunnen een online reserveringssysteem aanbieden, waarbij klanten online een afspraak kunnen maken om een product te bekijken of te passen in de winkel.
 • Social media: Fysieke winkels kunnen social media gebruiken om hun aanwezigheid online te vergroten en klanten te laten zien wat ze te bieden hebben. Door regelmatig interessante content te plaatsen en interactie te hebben met volgers, kunnen fysieke winkels online een groter bereik krijgen.
 • Webshop: Fysieke winkels kunnen een webshop opzetten om hun producten online te verkopen. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de verzendkosten en levertijden, die vaak hoger zijn dan bij online winkels die alleen online actief zijn.

Conclusie

Fysieke winkels hebben nog steeds veel te bieden en kunnen zich onderscheiden van online winkels door hun sterke punten te benutten. Door hun online en offline kanalen te integreren, kunnen fysieke winkels hun aanwezigheid online vergroten en hun klantenkring uitbreiden. De week van de Stenen Winkel is een goede gelegenheid om fysieke winkels te ondersteunen en te laten zien waarom ze nog steeds relevant zijn in onze moderne samenleving.

De waardering van lingeriebym.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 175 reviews.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!